Over mij

Alleen échte olijfolie

Persoonlijke vind ik het fijn om te weten wie er achter een (web)winkel zit. Ik stel me dan ook graag even voor. Mijn naam is Cecile van Berkum. Sinds 2010 ben ik actief in de olijfolie met mijn bedrijf Saborpuro. Ik vind het belangrijk dat mensen keuzes maken op basis van kennis en solide informatie. Wat betreft olijfolie heb ik dat vastgelegd in een gemakkelijk leesbaar en verhelderend boek

Ik woon alweer een aantal jaren in Spanje, eerst in Andalucia en sinds 2019 in het noordelijke Asturias. De olijfolie is echter wel in Nederland op voorraad zodat ik mijn klanten snel kan leveren.

Cecile van Berkum

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goede kwaliteit olijfolie. Ook voor thuis of om kado te doen. 

Via deze webshop ‘Echte Olijfolie’ maak ik het hoogwaardige assortiment olijfolie van Saborpuro beschikbaar voor de particuliere foodie. 

Met Saborpuro lever ik al meer dan 10 jaar pure smaken aan restaurants en delicatessenwinkels in Nederland en België. Voor de foodprofessional levert Saborpuro ook charcuterie en turròn uit Spanje. Meer hierover op de website voor foodprodfessionals. 

Nog even over de selectie van olijfolie

Ik selecteer onze olijfolie op basis van een paar heldere en strenge criteria:

  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Duurzame bedrijfsvoering
  • Familiebedrijven waar de menselijke maat en passie voor kwaliteit voorop staan
  • Transparantie van boom tot fles
  • Spaans product 

Op dit moment werk ik met twee producenten, die (ruimschoots) voldoen aan onze strenge eisen:
Finca Duernas en Artajo.

Klik op het logo en lees meer over de producenten.

Onze merken

Logo - Finca Duernas

Finca Duernas uit Córdoba volgt een proces van telen, oogsten en verwerken van olijven om – jaar na jaar – de beste extra vierge olijfolie te produceren die er op de markt is.

Deze producent van extra vergine olijfolie heeft de molen op de plantage zelf, waardoor het transport minimaal is. Na de oogst is het van belang de olijven snel te vermalen.

Kansen voor extra vierge olijfolie

Kansen voor extra vierge olijfolie (boek)

Het Mediterraan dieet met extra vierge olijfolie is waarschijnlijk het meest gezonde dieet op aarde. Helaas kunnen maar weinig mensen in Nederland extra vierge olijfolie onderscheiden van een olie van mindere kwaliteit. 

Naast Saborpuro heb ik dit beknopte boek over extra vierge olijfolie geschreven. Ik merk dagelijks dat er weinig kennis en nog minder correcte informatie voorhanden is. In dit boek breng ik zowel de meer technische productkennis over olijfolie, zoals wat is het en hoe maak je het, als de stand van de wetenschap over de eigenschappen en effecten op de gezondheid bij elkaar. 

Het vertelt alles over extra vierge olijfolie en de positieve effecten ervan op onze gezondheid, gezondheidszorg, sport en duurzaamheid. Het boek maakt vanuit verschillende perspectieven duidelijk waarom het verstandig is om te eten met extra vierge olijfolie.

TEDx over olijfolie

Naar aanleiding van het uitkomen van het boek ‘Kansen voor extra vierge olijfolie…’ en de ervaring en kennis die ik opdeed bij professioneel wielerteam DSM (voorheen Team Sunweb) ben ik gevraagd om het beroemde TEDx podium betreden. 

Het onderwerp betrof natuurlijk extra vierge olijfolie:
Waarom extra vierge olijfolie vast onderdeel zou moeten uitmaken van je dieet. 

Logo saborpuro

Onder de naam Saborpuro lever ik een specialistisch assortiment aan ambachtelijke delicatessen uit Spanje aan horeca, speciaalzaken, cateraars en andere food professionals.

De waardering van www.echteolijfolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 46 reviews.