Traditie, ervaring en kennis

Premium extra vierge olijfolie uit Cordoba, Spanje

Het verhaal van Finca Duernas en haar extra vierge olijfolie is het verhaal van de familie Serrano-Lopez. Hun geschiedenis beslaat meer dan 200 jaar. Gedurende al deze tijd is onze familie verbonden geweest aan de olijfboomgaard.

De geschiedenis van deze plek met de olijfbomen gaat meer dan 2 duizend jaar terug! Deze streek was namelijk al beroemd om haar olijfolie in de Romeinse tijd. En nu is gebleken dat juist de olijfolie van de landerijen waar nu Finca Duernas gelegen is, werd geselecteerd voor de persoonlijke consumptie van Caesar.

De garantie van Finca Duernas

Om een vers en gezond vruchtensap te krijgen beginnen ze bij Finca Duernas begin oktober met de oogst, wanneer de olijfboom in ‘ENVERO’ komt. Op dit moment verandert de vrucht van kleur van groen naar paars. Deze kleur verraad dat de olijf haar optimale aroma en smaak heeft, en bovendien met zijn grootste rijkdom aan voedingswaarde.

De hoeveelheid sap die de olijven op dit moment geven is minder dan de helft van zwarte, rijpe olijven. Finca Duernas offeren ze dus de hoeveelheid die ze oogsten voor een verser olijvensap van hogere kwaliteit. 

Het is nog maar ruim 10 jaar geleden dat zij hun eigen ‘olijfoliemolen’ bouwden. En wel in het hart van het landgoed. Ze doen er alles voor om de best mogelijke olijfolie te maken van alleen haar eigen olijven. Werken met respect voor de natuur en een duurzaam beheer is vanzelfsprekend en is bekroond met een biologisch certificaat.

Uiteindelijk gaat het om de olijfolie. Het resultaat is een extra vierge olijfolie van hoge gastronomische en technisch kwaliteit, gegarandeerd vrij van elk spoor van landbouwgif. 

Zie hieronder het assortiment van Finca Duernas in onze winkel!

Partner van professioneel wielerteam Team DSM

Begin 2017 kreeg Finca Duernas het verzoek van het professionele UCI wielerteam Team Sunweb (nu Team DSM) of we met hen zouden willen samenwerken. De voedingsdeskundigen zijn enthousiast over de positieve eigenschappen ten aanzien van de gezondheid en het hoge gehalte aan antioxidanten.

De wielrenners zijn erg blij met de lekker smaken en geuren die onze olijfolie aan hun voeding geeft. 

Het leitmotiv van Team DSM blijft ‘Keep Challenging’. En net als hen zoekt Finca Duernas  altijd naar manieren waarop ze haar processen en producten verder kan verbeteren.Dit resulteert erin dat de olijfolie van Finca Duernas elke oogst hoge niveaus van antioxidanten bereikt.

En er zijn telkens meer (professionele) sporters die de olijfolie leren kennen en er bewust voor kiezen deze te gebruiken in hun dagelijks dieet.

Casper van Uden - Team DSM
RidersOnly
Finca Duernas in onze winkel
De waardering van www.echteolijfolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 46 reviews.