Artajo is een moderne biologisch gecertificeerde olijfolie boerderij in het noorden van Spanje. Het is een familiebedrijf dat is geboren uit passie voor de olijfboom en olijfolie.

Smaken en geuren van olijfolie worden, net als wijn, bepaald door zowel ras als ‘terroir’, die unieke combinatie van bodem en klimaat van een plek. Op zoek naar smaak en geur heeft de familie Artajo wel 20 rassen olijfbomen uit verschillende landen aangeplant in een moderne olijfgaard. Zo hebben ze ontdekt welke rassen zich het beste ontwikkelen op hun unieke ‘terroir’ in de Ebro vallei, Spanje, op een steenworp afstand van de beroemde La Rioja wijnstreek.

Kwaliteit en kwantiteit

De kwaliteit zie je terug in de hoeveelheid olijven die gebruikt wordt om een liter olie te maken. Zoals je op de tekening hiernaast ziet uitgedrukt, is ongeveer 1 liter olijfolie onttrokken uit 8 kg olijven. Lees onze blog om meer te weten te komen over hoe je een hoge kwaliteit olijfolie maakt.

Wij hebben op dit moment van Artajo een assortiment van de moderne blikjes ARTAJO 8 in 4 verschillende variëteiten en het charmante kleine flesje ARTAJO 10 Arroniz (waar 1 kilo olijven in een klein flesje zitten).

De olijfolie van Artajo in ons assortiment is biologisch gecertificeerd en altijd van hoge kwaliteit.

Artajo in onze winkel
De waardering van www.echteolijfolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 46 reviews.