Spaanse tortilla met courgette

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 courgettes, in dunne halve plakjes
  • 400 gram Roseval aardappelen, in dunne plakjes
  • 1 ui, in dunne halve plakjes
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 5 eieren

Bereiding

Verhit een koekenpan. Bak de ui op halfhoog vuur een minuut of 3 in 4 eetlepels olijfolie, tot hij glazig wordt. Zet het vuur hoog en voeg de in dunne plakjes gesneden aardappelen toe. Bak omscheppend 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg zout en peper toe.

Klop in een ruime kom de eieren los met wat zout. Doe er het aardappel-courgettemengsel bij en meng.

Doe weer 4 eetlepels olijfolie in de koekenpan en verdeel er het tortillamengsel in. Bak op nogal laag vuur onder een deksel tot hij net aan gestold is.

Als je het aandurft, kan je de tortilla omdraaien met behulp van een deksel of bord en aan 2 zijden licht bruin bakken.

Dit recept is een vrije invulling van een recept  van Onno Kleyn, de bekende culinair journalist. We hebben de eer gehad om hem een bijzonder stukje Spanje te laten zien en proeven. Dat leverde onder andere dit lekkere recept op! 

Overigens zijn zijn recepten en stukjes een echte aanrader voor wie ze nog niet kent!

Wil je ons artikel delen?

in Facebook
in Twitter
Lees ook in de categorie "Recepten".
De waardering van www.echteolijfolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 40 reviews.