Geschikt voor elke bereiding

Veel mensen denken dat je (extra vierge) olijfolie niet kan gebruiken om in te bakken en te frituren. Maar dat is in feite een mythe. Een goede extra vierge olijfolie is ook geschikt om te verhitten. Ze behouden hun gezonde eigenschappen, het spat niet en legt een dunne film om de ingrediënten. Zo worden de vitaminen en mineralen goed bewaard!,

In het mediterrane dieet wordt slechts één soort vet gebruikt: extra vierge olijfolie. En dat is alles wat u nodig heeft! Zelfs in cakes en gebak kan boter of margarine veelal gemakkelijk worden vervangen door extra vierge olijfolie.

Uit recent onderzoek blijkt dat groente gefrituurd in extra vierge olijfolie gunstiger eigenschappen heeft dan gekookte.

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, heeft extra vierge olijfolie een relatief hoog rookpunt: 200-210°C en is het een goede keuze om in te braden en frituren. Mits zorgvuldig gebruikt en bewaard, behoudt onze olie zijn smaak en kwaliteit en kan hij tot wel 10 keer verwarmd worden.

Wat wel waar is, is dat het geen toegevoegde waarde heeft om je fles met super goede extra vierge olijfolie hiervoor te gebruiken. Zorg dus dat je verschillende kwaliteiten extra vierge olijfolie in huis hebt!

Vooral Duernas Cuisine en Artajo Arroniz zijn geschikt voor uw warme bereidingen.

Aanbevolen voor warm gebruik:

Wil je ons artikel delen?

in Facebook
in Twitter
Lees ook in de categorie "essentiële informatie".
De waardering van www.echteolijfolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 40 reviews.