Ingrediënten
Voor de gambas:
- 700g rauwe grote garnalen
- sap van 2 citroenen
- 1 eetlepel munt, kleingesneden of fijngewreven
- 2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
- Scheutje extra vierge olijfolie
Voor de muntpesto:
- 1/2 teen knoflook
- 40 gr gesneden verse munt
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el zure room
- 20 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding
Pel de garnalen en verwijder de darmkanalen. Leg de garnalen in een schaal. Meng de citroensap, munt en knoflook met een scheut extra vierge olijfolie. Voeg de garnalen toe en meng alles tot de garnalen volledig met de marinade bedekt zijn. Laat ze afgedekt minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Maak intussen de muntpesto.Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender of keukenmachine en laat de machine draaien tot er een smeuïge massa ontstaat. Schep de pesto in een kommetje of potje, dek of sluit af en bewaar het tot gebruik in de koelkast.
BereidingLaat de garnalen uitlekken en grill ze onder de grill, op de grillpan, in de wok of op de barbecue in 3-4 minuten tot ze roze kleuren en helemaal gaar zijn.
Leg de garnalen op de borden, schep er een eetlepel muntpesto ernaast en smullen maar!