De 5 bedreigingen van olijfolie

Je hebt een goede kwaliteit olijfolie gekocht of gekregen. Maar dan? Het is natuurlijk wel belangrijk dat je die kwaliteit behoudt! Wat moet je weten om zo lang mogelijk te genieten van het heerlijke pure sap van de olijf?
 
We hebben hieronder de 5 belangrijkste punten voor je op een rij gezet. 
 

De 5 bedreigingen van extra vierge olijfolie

Tijd
Hoe verser hoe beter! Het is dan ook geen goed idee om die speciale olijfolie alleen te gebruiken voor die speciale gelegenheid of dat bijzondere gerecht. Van onze kant garanderen we versheid door  het oogstjaar op onze etiketten te plaatsen. Al onze olie wordt geoogst in oktober en november. 
 
Zuurstof

We beschermen onze extra vierge olijfolie tegen oxidatie met stikstof. Zo blijft de olijfolie in perfecte staat zolang de fles verzegeld is. Je zal bij ons dan ook nooit olijfolie aantreffen die ter plekke wordt getapt. 

Licht
Zonlicht is desastreus voor extra virgine olijfolie. Daarom zijn onze verpakkingen nooit doorzichtig. Ze zijn van donker of geverfd glas of in blik verpakt.
 
Warmte 
Het lijkt handig om de olie boven of naast het fornuis te bewaren. Helaas is dat een garantie dat je je extra vierge olijfolie aan het bederven bent. Extra vierge olijfolie  bewaar je het best op kamertemperatuur en niet naast een warmtebron.
 
De vijfde bedreiging
Er is een belangrijke vijfde vijand: onwetendheid! Nu je hier bent aangekomen met lezen, ben je alweer een flinke stap vooruit met je kennis over olijfolie en kan je langer genieten van de volle geuren en smaken van een goede olijfolie!

Wil je ons artikel delen?

in Facebook
in Twitter
Lees ook in de categorie "Informatie".
De waardering van www.echteolijfolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 46 reviews.